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Jeju Stories

꿩고기구이 Grilled Pheasant Meat

때깔 고운 꿩고기. ⓒ octocho.

 제주동문시장 골목시장에 있는 골목식당의 꿩고기. 원래 마늘양념을 해서 먹는다.

 This is pheasant meat at Golmoksikdang restaurant in the Golmoksijang alley, Jeju Dongmun Market, Jeju, South Korea. It is basically marinated with garlic and sauce.

불판에 올린 꿩고기. ⓒ octocho.

 불판에 올려놓고 굽는 것 마찬가지. You can put it on the grill as usual.

이렇게 기름장에 찍어 먹는다. octocho.

 익으면 기름장에 찍어 먹으면 된다. 꿩고기는 잔가시가 많아서 먹을 때 조심해야 한다고.

 Just dip it into salt and sesame oil sauce. You have to be careful because pheasant meat has thin bones.

제주 토속음식인 꿩메밀국수. octocho.

 꿩이 많이 서식 중인 제주도에선 꿩고기로 육수를 내서 국수를 끓이기도 한다. 마찬가지로 제주도에서 많이 자라는 메밀로 빚은 국수를 넣어 끓인 게 바로 이 꿩메밀국수. 메밀로 걸쭉한 국물이 일품이다.

 Jeju has a lot of pheasants in the wild. So, people make soup using its meat and bone. And, they make noodles with buckwheats which is also abundant in Jeju. These led into Ggwong Memil Gooksu(Buckwheat Noodles in Pheasant Broth). The sticky soup from buckwheat is one-of-a-kind!

자연몸국 저기가 현재 골목식당이라고.

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